Οι Υπηρεσίες Του ΕΙΣ Συνδυάζουν Την Υψηλή Τεχνογνωσία Και Την Καινοτομία Για Την Υποστήριξη Επιχειρήσεων Και Φορέων Στην Αγροδιατροφική Αλυσίδα.
Χρησιμοποιείται εξοπλισμός όπως φασματοσκοπία υπερύθρου (FTIR), φασματοσκοπία υπεριώδους UV/ VIS, real time pcr και θερμογραφία lock-in (IRT) για την ανίχνευση επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών και δεικτών φρεσκάδας σε συσκευασμένα τρόφιμα και την ανάπτυξη βιοαισθητήρων σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εφαρμογής.
Εφαρμόζονται μέθοδοι όπως φασματοσκοπία μαζών αναλογίας ισοτόπων (IRMS) και πολυφασματική απεικόνιση (MSI) για την εκτίμηση γεωγραφικής προέλευσης και επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των προϊόντων.
χρησιμοποιείται υβριδικός τρισδιάστατος εκτυπωτής (aerosol jet / inkjet printing) για την ανάπτυξη εύκαμπτων ηλεκτρονικών και βιο-αισθητήρων, βοηθώντας στην αναβάθμιση της ποιότητας και ταυτόχρονα προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα.
Παρέχονται υπηρεσίες πιστοποίησης και συμβουλές σε δημόσιους φορείς, επιμελητήρια, εταιρείες και καταναλωτές, με χρήση προηγμένων εργαστηριακών μεθόδων και τεχνολογιών.